Over Elly

Ik ben opgegroeid in Ridderkerk, een middelgrote plaats onder de rook van Rotterdam. Terwijl mijn broer en zus vaak buiten speelden, zat ik met een boek op de bank. Een verhaal kon mij helemaal opslokken. Dan zag of hoorde ik niets meer. En ik schreef. Dagboeken vol. Nederlands was op school mijn favoriete vak. Regelmatig kregen we de opdracht een opstel te schrijven. Vaak werd ik door de leraar naar voren gehaald om voor te dragen uit eigen werk. Je kon me niet gelukkiger maken en het vervulde me met trots. Ik was blijkbaar ergens goed in.

Liefde voor schrijven

Lezen voedde mijn avontuurlijke geest. Een tijd lang wilde ik journaliste worden, liefst in het buitenland. Met de pen op avontuur zat er dus blijkbaar al vroeg in. Het is het niet geworden. Omdat ik werd uitgeloot voor de school voor de journalistiek ging ik au-pair naar Frankrijk en toen ik terugkwam koos ik voor een studie HBO-communicatie. Een vak waarin ik gelukkig ook mijn liefde voor het schrijven kwijt kon. Jaarverslagen, nieuwsbrieven, persoonlijke verhalen voor magazines, blogs, ik draaide er mijn hand niet voor om. Later is er advieswerk bijgekomen en ben ik trainingen gaan geven in zakelijke correspondentie en storytelling, iets wat ik ook heel graag doe. Ik word er blij van om mensen te helpen tot het beste resultaat te komen. Vanaf 2009 heb ik diverse creatieve schrijfopleidingen gevolgd bij Scriptplus in Amsterdam. Ook heb ik een opleiding tot docent creatief schrijven en intuitief schrijfcoach gevolgd.

Schrijftijd

In 2016 kwam ik met een kort verhaal op de shortlist voor de Boekenweek Verhalenwedstrijd. In de jaren die volgden werden een aantal verhalen gepubliceerd in verhalenbundels. In 2021 kwam mijn 1e boek uit, gebaseerd op eigen ervaringen. Inmiddels ben ik gestart met mijn 2e boek. Het is voor mij niet altijd makkelijk schrijftijd te vinden. Dat heeft vooral met mijn creatieve en onrustige geest te maken. Iedere dag ploppen er weer nieuwe ideeën in mijn hoofd op of wil ik nieuwe avonturen aangaan. Vaak wil ik ze meteen omzetten in actie waardoor ik afgeleid raak. Gelukkig kom ik iedere keer weer terug bij de rode draad in mijn leven; schrijven.

Tegenwoordig ben ik het grootste gedeelte van mijn tijd in Nederland te vinden waar ik werk als interim communicatieadviseur. Met regelmaat doe ik nog trouwceremonies in Spanje. Tussendoor werk ik aan mijn 2e boek. Daarnaast vind ik het heerlijk en haal ik er enorm veel voldoening uit als ik mensen kan helpen hun schrijftalent, de manier waarop ze zich presenteren voor een groep en/of hun gevoel voor taal te ontwikkelen. In mijn vrije tijd lees ik graag, wandel ik met mijn hondje Bram en doe ik aan yoga. Ook ga ik graag op reis, naar het theater of uit eten.