Mijn werk als communicatieadviseur

Als interim communicatieadviseur word ik ingehuurd om drukke periodes op te vangen, een vaste medewerker te vervangen bij ziekte of zwangerschap of voor bepaalde expertise. Flexibiliteit en professionaliteit gaan daarbij voor mij hand in hand.

Ik ben een betrokken en zeer ervaren communicatieadviseur.  Als communicatieadviseur bij onder andere een woningcorporatie en Defensie heb ik veel ervaring opgedaan met projectmatig werken, burgerparticipatie, interne- en externe communicatie, corporate branding, evenementen, copywriting en storytelling. Schakelen tussen verschillende projecten doe ik zonder moeite. Ik hou overzicht en structuur.

Ik vind duidelijke communicatie, het nakomen van afspraken en het managen van verwachtingen richting de doelgroep heel belangrijk. Ik ben iemand die waar nodig ‘out of the box’  denkt. Wanneer ik een communicatieplan schrijf, kijk ik altijd naar nut en noodzaak. Waar een actieplan volstaat, vermoei ik collega’s niet met lijvige plannen. Waar meer achtergrond en informatie noodzakelijk is, zal dat daarentegen niet ontbreken. Ik ga voor resultaat waarbij ik niet bang ben de koers te verleggen als dat nodig is. Goed luisteren, samenvatten en doorvragen vind ik hierbij essentieel. Ik ben geïnteresseerd in mensen omdat ieder mens een verhaal heeft. Wat je aan de buitenkant ziet, strookt soms niet met de binnenkant. Daarom vind ik het belangrijk om waar mogelijk maatwerk te leveren. Wanneer je mensen serieus neemt en met respect behandelt, voelen zij zich gezien en gehoord en dat is wat mij betreft de basis voor een goede samenwerking en communicatie.

Ik ben een adviseur die zowel op tactisch, strategisch als uitvoerend niveau haar werk doet. Ik ben gewend tussen verschillende niveaus te schakelen. Daarnaast maak ik me nieuwe onderwerpen snel eigen. Ik ben een  betrokken, ondernemende en slagvaardige adviseur die stevig in haar schoenen staat. Ik ben een eerlijk, direct en open persoon met gevoel voor humor.

Tot slot werk ik graag bij organisaties die het verschil proberen te maken in het leven van mensen.